Welke littekencrème na een ooglidcorrectie

Welke littekencreme na een ooglidcorrectie

Welke littekencrème na ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie operatie is spannend. De ingreep bevindt zich in uw gezicht en de oogopslag is belangrijk om uzelf uit te drukken. Natuurlijk hoopt u daarom dat de wond van de ooglidcorrectie zo goed mogelijk geneest en dat hij zo weinig mogelijk sporen achterlaat.
Toch is een litteken niet te voorkomen. Daarom is het belangrijk om na de ooglidcorrectie crème te smeren. Zo kunt u het uiterlijk van het litteken verbeteren. Welke littekencrème na ooglidcorrectie het beste is, leest u in deze blog.

Ooglidcorrectie operatie

Tijdens een ooglidcorrectie operatie wordt de huid beschadigd door een sneetje in de oogplooi of onder de wimperrand. Gelukkig zijn dit plekken waar zo’n sneetje niet echt opvalt. Maar toch zal er een litteken te zien zijn, hoe mooi de hechtingen ook zijn. Want niet alleen de bovenste huidlaag is beschadigd, maar ook die eronder.

Herstel na ooglidcorrectie

Hoe snel het sneetje geneest, varieert. Grofweg kunt u ervan uitgaan dat de wond van de ooglidcorrectie na 2 weken of 3 weken wel genezen is. Het is verstandig om tijdens deze periode de adviezen van uw arts – over wondverzorging – op te volgen. Pas als de wond gesloten is en de hechtingen verwijderd zijn, kunt u voor het eerst na uw ooglidcorrectie crème smeren.

Littekencrème ooglidcorrectie

Wij adviseren een crème zonder irriterende stoffen zoals alcohol en parfum. Ga voor een ooglidcorrectie crème waarin juist huidherstellende ingrediënten zitten, antioxidanten én een SPF. Dan hydrateert, voedt én beschermt u de huid. Een ooglidcorrectie operatie bevindt zich immers in uw gezicht. Het litteken komt daardoor veel in aanraking met uv-stralen. Zonder bescherming tegen deze zonnestralen kan het littekenweefsel donker verkleuren. Ga bijvoorbeeld voor de crème van het merk Kelo-Cote (SPF 30), Bapscarcare (SPF 25) of Alhydran (SPF 30).

Wanneer make up na ooglidcorrectie

Zolang er nog hechtingen in de wond zitten, moet de wond schoon blijven. Meteen make-up gebruiken na een ooglidcorrectie is dan ook geen goed idee. Niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook vanwege het aanbrengen en verwijderen van make-up. Dit oefent immers druk uit op de wond. Ga er dus vanuit dat u bij een ooglidcorrectie na 2 weken, als de wond genezen is, weer make-up kunt gebruiken.

Hoelang een littekencrème ooglidcorrectie smeren?

Als u dagelijks een littekencrème smeert, dan doet u er alles aan om het litteken zo goed mogelijk te laten herstellen. Houd dit minimaal een jaar vol. In deze periode kan het litteken nog helemaal bijtrekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.