Wanneer en hoe lang littekencrème gebruiken

wanneer en hoe lang littekencreme gebruiken

Littekencrème. Is dat nou nodig? Wanneer ermee beginnen en hoe lang littekencrème gebruiken? En helpt littekencrème echt? Het zijn vragen die we onszelf al snel stellen bij littekens – soms zelfs tijdens het smeren met zo’n speciale crème. Want effect van een crème tegen littekens zien we soms niet zo snel als gewenst. Toch kan een goede littekencrème veel doen voor een litteken. De clou is: regelmatig smeren.

Wanneer littekencrème gebruiken

Natuurlijk is geen litteken hetzelfde. Er zijn littekens die totaal geen verzorging nodig hebben. ‘Normale’ fijne lijn littekens bijvoorbeeld. Ze zijn dun, bleek en bevinden zich op plaatsen waar de huid niet wordt opgerekt. Maar het kan ook dat u een opvallend litteken heeft, of één die allerlei klachten met zich meebrengt. In deze gevallen kan het slim zijn om een littekencrème te gebruiken.

Wanneer beginnen met littekencrème

Begin met een crème tegen littekens zodra de wond is geheeld. Of het wondje nou is ontstaan door een operatie, brandwond, vaccinatie, acne of ongelukje. Pas als de huid dicht is; het korstje verdwenen; of hechtingen verwijderd, kunt u beginnen met een littekencrème. Begin dan ook meteen, want zo verkleint u de kans op littekenvorming het meest.

Litteken masseren met crème

Probeer elke keer nadat u de crème hebt aangebracht, deze zachtjes in de huid te wrijven. Zo kunt u meteen het litteken masseren. Záchtjes is het sleutelwoord; trek niet aan de huid. Elke trekbeweging heeft immers een negatieve invloed op het herstel. Zachtjes masseren stimuleert de doorbloeding van de huid. Het litteken masseren is één van de tien tips om uw litteken te verzorgen.

Hoe lang littekencrème gebruiken

Hoe lang littekencrème gebruiken? Minstens twee tot drie maanden lang. En het liefst nog langer; een jaar. Smeer de crème elke dag, bij voorkeur ’s ochtends én ‘s avonds. Het duurt even voordat dit dagelijkse smeren in uw systeem zit, maar probeer het tot een gewoonte te maken. De littekenhuid heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Natuurlijk spelen factoren als leeftijd, genetische aanleg en de plek van het litteken een rol bij de uiteindelijke vorming ervan. Maar feit is dat littekenweefsel tot wel een jaar ná de wond van uiterlijk kan veranderen. Dus waarom deze huid niet een handje helpen?

Helpt littekencrème echt?

We horen u denken… Helpt littekencrème echt? Ja! Hoewel het lichaam prima in staat is om een wondje te helen, kan een goede littekencrème wel een steentje bijdragen. Zo’n crème helpt namelijk vocht in de huid vast te houden. En dat is essentieel voor littekens, die immers ontstaan door vochtverlies uit de huid. Littekencrème sluit de huid af en houdt het vocht vast. Zo wordt de littekenhuid gehydrateerd en soepel. Resultaat is een grotere kans op een mooier herstel. Ook kunnen klachten zoals jeuk en pijn verminderen. Een littekencrème met SPF biedt ook nog eens zonbescherming. Hiermee voorkomt u dat het littekenweefsel door de zon donker verkleurt.

Goed om te weten is dat u crème tegen littekens onbeperkt mag blijven gebruiken, voor welke littekencrème uit ons assortiment u ook gaat.

Crème tegen littekens bestellen

Een reactie op “Wanneer en hoe lang littekencrème gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.