Vanaf 1 juni hebben we ze nodig in (een deel van) het openbare leven: mondkapjes. En dat zal even wennen zijn. Maar het is volgens de experts noodzakelijk. En dus verkopen wij comfortabale, dubbel gelaagde mondkapjes van biologisch katoen, die jou en jouw medemensen beschermen.

Mondkapjes bestellen

man draagt mondkapje

Vanaf 1 juni hebben we ze nodig in (een deel van) het openbare leven: mondkapjes. En dat zal even wennen zijn. Maar het is volgens de experts noodzakelijk. En dus vraagt iedereen zich nu af: waar kan ik mondkapjes kopen?

Waar kan je mondkapjes kopen?

Bij Littekencreme hebben we ons gespecialiseerd in littekencrèmes, waarvan de werking daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen is. En hoewel een mondkapje misschien ver af staat van littekencrème, wilden wij toch een comfortabel, veilig mondkapje bieden, zodat je jezelf en jouw medemensen kan beschermen. En daarom vanaf vandaag: kan je bij ons mondkapjes bestellen.

Duurzame mondkapjes kopen

Wij vonden het belangrijk dat de mondkapjes zo duurzaam mogelijk zijn. We hebben alweer de eerste beelden gezien van de zeeën die bevuild zijn met plastic en…. mondkapjes. En dat doet ons verdriet! Dus wij bieden ze hier aan: duurzame mondkapjes. Mondkapjes die je eindeloos kan wassen, waarbij de kwaliteit dag na dag is, zoals op de eerste dag.

Herbruikbaar mondkapje van biologisch katoen met GOTS – certificaat

Onze mondkapjes zijn in Duitsland gefabriceerd. Voor onze mondkapjes is biologisch katoen met GOTS certificaat gebruikt. Het GOTS certificaat is een internationaal keurmerk. Dat is een garantie dat het gebruikte katoen biologisch geteeld is. Er zijn geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Het katoen is geteeld met zo min mogelijk gebruik van water. En – ook belangrijk – er is daarbij een eerlijk loon betaald en ze zijn gemaakt in goede werkomstandigheden.

Waarom onze mondkapjes bestellen?

Afgezien van het feit dat het materiaal duurzaam biologisch katoen is, zijn er meerdere redenen. De mondkapjes hebben een dubbele laag, sluiten mooi aan – om mond en neus heen – en zijn licht en comfortabel. Je kan de mondkapjes wassen op 95C, zodat jouw mondkapje elke nieuwe dag weer veilig is. Voor eindeloos hergebruik: dubbel duurzaam dus!

De mondkapjes goed en veilig gebruiken

Je moet de mondkapjes met inachtneming van alle richtlijnen van de Rijksoverheid gebruiken, anders hebben ze weinig zin. Dat begint met het opzetten van het mondkapje. Was en desinfecteer eerst jouw handen. Je gaat namelijk met jouw handen aan jouw gezicht zitten, dus je moet zorgen dat ze schoon zijn. Nadat je jouw handen goed hebt schoongemaakt kan je het mondkapje opzetten.

Hoe lang mag je het stoffen mondkapje ophouden?

Je kan het mondkapje de hele dag ophouden, zolang het maar niet vuil of nat wordt. Maar wat heel belangrijk is: je mag het mondkapje tussendoor niet afzetten! Dan raak je het mondkapje namelijk met jouw handen aan de buitenkant aan. Vergeet niet: het mondkapje is aan de binnenkant schoon (er van uitgaande dat je het virus niet hebt) en aan de buitenkant vies. Trek het dus nooit naar beneden om iets te zeggen of iets te eten ofzo. Als je dat doet, moet je daarna een schoon mondkapje op doen. Eerst weer handen wassen, enzovoorts. Zorg dus dat je altijd 2 of 3 mondkapjes bij je hebt!

Hoe was je een mondkapje?

Volgens de experts is het wassen op 60 C gedurende een half uur, voldoende om het virus te doden.  Het is wel belangrijk dat je mèt wasmiddel wast. Het Corona – virus is volgens viroloog Raoul de Groot van de Universiteit Utrecht een ‘membraam-bevattend’ virus. Dit membraam zit om het virus heen en bestaat uit vetdeeltjes. Omdat vetten oplossen in zeep, moet je dus de mondkapjes wassen met wasmiddel. Onze mondkapjes kan je wassen op maximaal 95C. Als je het zekere voor het onzekere wil nemen, kan je ze dus ook op hogere temperaturen wassen.

Wil je een mondkampje bestellen?

Je kan onze mondkapjes per 5, 10, 15 of 20 stuks bestellen. Wij raden minimaal 5 mondkapjes per persoon aan, zodat je tijd hebt om ze tussendoor te wassen en altijd nog een reserve hebt. Nogmaals: een mondkapje helpt enkel jou en jouw medemensen te beschermen als je alle richtlijnen in acht neemt. Lees dus de instructies van de Rijksoverheid goed door en houd je aan de richtlijnen.

2 reacties op “Mondkapjes bestellen

 1. Patricia Rivera zegt:

  Ik heb interesse voor deze mondkapjes.
  Kan ik ze in 40 graden wassen en dan strijken?
  Omdat Ik gebruik alleen 1x per maand 60 graden

  • Suzanne van der Weij zegt:

   Hallo Patricia, Je kan ze op 90 graden wassen zelfs. met strijken oppassen dat je je om de neusbeugel heengaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.