Toont alle 8 resultaten

De bewezen werking van ALHYDRAN
ALHYDRAN gebruik je wanneer je huid het meest kwetsbaar is: na een wond of bij een huidaandoening. De crème zorgt voor merkbaar én zichtbaar resultaat: Klachten als roodheid en jeuk verdwijnen, en je hebt minder kans op een zichtbaar/problematisch litteken. ALHYDRAN is de crème met het meeste wetenschappelijke bewijs voor deze werking. Hoe doet de zalf dat precies? Dat leggen we op deze pagina zo eenvoudig mogelijk uit. We beginnen met het verschil tussen een gezonde en beschadigde huid(barrière).

Alhydran Littekencrème

De huid kan op allerlei manieren beschadigd zijn. Soms weet u de oorzaak, soms niet. Alhydran helpt u hierbij en wij leggen u uit waarom.

Zo heeft u bijvoorbeeld een hele droge huid. Of u heeft last van eczeem, littekens, striae, een brandwond of zonlichtbeschadiging. In al deze gevallen helpt Alhydran littekencrème de huid te herstellen. Ook na een medische behandeling, zoals een bestraling, peeling of laserbehandeling, kan Alhydran crème verlichting bieden.

Alhydran is geschikt voor veel huidaandoeningen

eczeem, littekens, striae, een brandwond of zonlichtbeschadiging? Alhydran werkt bij al deze huidaandoeningen. Ze hebben namelijk één ding gemeen: de bovenste huidlaag verliest teveel vocht. Er is een wetenschappelijk verband tussen het hoge vochtverlies en huidklachten. Klachten zoals toenemende jeuk en littekens die verdikken en zichtbaarder worden. In al deze gevallen vult de gelachtige littekencrème Alhydran het vochttekort aan en houdt vocht vast. Op deze manier kan de huid niet opnieuw uitdrogen en krijgt het kans zich te herstellen.

Resultaat van Alhydran crème

Een beschadigde huid wordt door het smeren met Alhydran littekencrème soepeler, flexibeler en beter gehydrateerd. Het resultaat van zo’n langdurige hydratatie is dat de beschadigde huid weer als een gezonde huid aanvoelt. Klachten zoals jeuk en roodheid verminderen. Ook werkt de crème actief aan het herstel van de beschadigde huid. Op deze manier kan Alhydran crème bestaande littekens doen vervagen of zelfs nagenoeg laten verdwijnen.

Een crème zonder schadelijke stoffen

Heel belangrijk voor de kwetsbare huid is dat die niet in aanraking komt met irriterende stoffen. Dat is al de eerste stap naar een juiste verzorging van de beschadigde huid. Dus uitdrogende alcohol of irriterende parfum wilt u liever niet terugzien in een littekencrème. Deze stoffen bieden uw huid niets goeds en zitten dan ook niet in de littekencrème Alhydran. Alhydran crème is hypoallergeen, parabenenvrij, parfumvrij en is ook niet getest op dieren.

De ingrediënten van Alhydran littekencrème

De goede werking is te danken aan de speciale samenstelling van de crème. De crème bestaat uit de volgende ingrediënten:

Aruba Aloë Vera gel, water, mineral oil, cetearyl alcohol, decyl oleate, polysorbate 60, sorbitan stearate, propylene glycol, tocopheryl acetate, ascorbic acid, jojoba oil, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, disodium EDTA. Ondanks dat u toch het woord ‘alcohol’ in de ingrediëntenlijst terugvindt, hoeft u niet bang te zijn dat deze alcohol uitdroogt. Want cetearyl alcohol is een vettige alcohol die de huid niet irriteert. Als eigenschap heeft deze alcohol juist dat hij helpt om vocht in de huid vast te houden.

Aloë vera en minerale olie

Helemaal vooraan de ingrediëntenlijst staat aloë vera. Dit is het belangrijkste bestanddeel van de littekenzalf. Het aandeel is maar liefst vijfenveertig procent. De goede werking van Alhydran crème is voor een groot deel hieraan te danken. De aloë vera gel dringt namelijk diep door in de huid. Helemaal tot in de onderliggende huidlagen. Aloë vera hydrateert het bindweefsel langdurig en houdt deze soepel en elastisch.

Minerale olie

Na aloë vera gel, bevat Alhydran crème ook een groot deel water en minerale olie. Deze olie legt een soort laagje op de huid. Hierdoor kan het vocht in de huid moeilijker verdampen. Het resultaat is dat een droge huid goed wordt gehydrateerd en dat de huidbarrière kan herstellen. Minerale olie is een veilig, niet irriterend ingrediënt. De kans op een allergie is heel klein. Een prima ingrediënt dus, ook voor mensen met eczeem.

Vitamine C

Naast deze hydraterende ingrediënten, bevat littekencrème Alhydran de werkzame stof vitamine C (ascorbic acid). Dit antioxidant is essentieel voor de vorming van collageen in de huid. En collageen is weer belangrijk om de huid te verstevigen. Het is zelfs bewezen dat een langdurig gebruik van vitamine C ervoor kan zorgen dat de huid egaler en steviger wordt. En ook kan de schade van zonlicht worden beperkt. Allemaal positieve eigenschappen die voor de kwetsbare littekenhuid mooi zijn meegenomen.

Vitamine E en jojoba olie

Om de werking van vitamine C te versterken, bevat Alhydran littekencrème ook vitamine E (tocoperhyl acetate). Dit antioxidant is in de littekencrème een ondersteunend ingrediënt. Meer over wat vitamine E doet in een littekencrème, leest u in onze blog ‘Hoe een vitamine E crème littekens kan verbeteren’. Naast vitamine E, is Alhydran crème verrijkt met jojoba olie. Deze plantaardige olie verzacht en verbetert de herstellende eigenschappen van de huid. Al deze hoogwaardige ingrediënten helpen uw huid sneller, mooier en met minder jeuk en pijnklachten te herstellen.

Zo gebruikt u Alhydran littekencrème

Littekencrème mag nooit op een open wond worden gesmeerd. Heeft u hechtingen, wacht dan totdat deze zijn verwijderd. Pas dán kunt u starten met het smeren van Alhydran littekencrème. Bij voorkeur smeert u meerdere keren per dag. De huid wordt dan keer op keer weer gevoed en gehydrateerd. Masseer de crème tijdens het smeren meteen zachtjes in de huid, net zolang tot hij helemaal is ingetrokken. Door het masseren stimuleert u namelijk de bloedsomloop. En dat is belangrijk voor een goed herstel van de huid.

Ontwikkeld in België

Alhydran is ontwikkeld in België, in het brandwondencentrum van het Universitair Ziekenhuis in Gent. De werking van Alhydran littekencrème is bewezen in verschillende studies van brandwondencentra en ziekenhuizen. Dankzij deze goede resultaten wordt de littekencrème al meer dan tien jaar in meer dan dertig landen wereldwijd geadviseerd door plastisch chirurgen en dermatologen. Zij zijn heel positief over Alhydran. Zo zorgt Alhydran crème, volgens specialisten van het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, voor minder jeuk en een betere nachtrust.

Alhydran ervaringen

Nog belangrijker dan de professionals, is dat de mensen die de creme zelf gebruiken gebruiken enthousiast zijn. Bij Littekencrème.nl hebben we veel reviews gelezen en stuk voor stuk zijn deze Alhydran ervaringen positief. Littekens worden dankzij de littekencrème minder zichtbaar. Ook voelt de beschadigde huid dankzij de crème soepeler aan. Er is zelfs een gebruiker met brandwonden die vertelt dat gedurende de laatste vijf jaar Alhydran het enige product is geweest dat comfort geeft aan de verbrande huid.

Alhydran bij een droge huid

Voor een droge huid kan Alhydran crème veel betekenen. Want een droge, vochtarme huid is een beschadigde huid. Door cosmetica met irriterende stoffen, veel douchen, zon of wisselende temperaturen kan de huidbarrière beschadigd raken. Maar ook eczeem, diabetes of het gebruik van elastische kousen kunnen een droge huid veroorzaken. Als de huidbarrière is beschadigd, kan de huid vocht niet meer goed vasthouden. Het gevolg van dit vochtverlies is een droge, broze en gevoelige huid.

Een flexibele huid dankzij Alhydran crème

Niet alleen voelt een droge huid onprettig en pijnlijk aan, ook ziet deze er onrustig uit. Bijvoorbeeld rood en gebarsten. Door de crème te smeren geeft u uw huid de kans om de huidbarrière te versterken en te herstellen. De crème brengt vocht in de huid en houdt dit langdurig vast. Alhydran herstelt de vochtbalans van uw huid al binnen twee uur na het opsmeren. Zo wordt de huid al snel weer flexibel en vermindert de jeuk, roodheid en pijn.

Littekencrème Alhydran op een litteken

Als u een wond heeft, hoe klein of groot ook, dan is het begrijpelijk dat u bang bent voor een litteken. Vooral als zo’n wond op een zichtbare plek zit, zoals in uw gezicht of op uw handen. Omdat de onderliggende huidlagen vaak zijn beschadigd is een litteken onvermijdelijk. En littekens zijn onprettig. Ze kunnen allerlei klachten geven. Zo kan een litteken erg jeuken en trekkerig aanvoelen. Het is dan raadzaam om dagelijks Alhydran littekencrème te smeren. Zo neemt de jeuk en roodheid af en voelt u minder spanning op het litteken. Ook kan Alhydran crème er zelfs voor zorgen dat het litteken vervaagt en op den duur zelfs helemaal verdwijnt.

Alhydran crème na een medische behandeling

Ook na een medische of cosmetische behandeling, zoals na een bestraling, laserbehandeling of peeling, kan Alhydran crème veel verlichting bieden. Deze ingrepen veroorzaken immers huidirritatie. De huid is overgevoelig, droog, rood en kan jeuken. Alhydran crème biedt dan een goede huidverzorging door de huid te hydrateren en te kalmeren. De jeuk en roodheid nemen hierdoor af en dat geeft al snel een hoop verlichting.

Alhydran bij striae

Tijdens een zwangerschap groeit de buik snel. Soms zo snel, dat het bindweefsel scheurt. Dan ontstaat er striae. Dit zijn strepen op de huid. Het voorkomen van striae is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Zo speelt erfelijkheid een grote rol. Toch kunt u de kans op het krijgen van striae zo klein mogelijk maken met Alhydran. Door dagelijks te smeren met deze crème houdt u de onderliggende huidlagen gehydrateerd. Zo blijft het bindweefsel soepel en elastisch. En als blijkt dat u tóch striae krijgt, dan beperkt u met de littekencrème Alhydran meteen de littekens die ontstaan.

Alhydran crème bij zonlichtbeschadiging

Ook bij zonlichtbeschadiging, actinische keratose, vormt Alhydran crème een goede huidverzorging. Door zonlichtbeschadiging kan de huid op het hoofd of op de handen ruw aanvoelen. Na een behandeling met fotodynamische therapie kan de huid nog eens extra geïrriteerd zijn. De behandelde plekken zijn dan vaak droog en vurig rood. Alhydran crème kan in dit geval verkoelend werken en de jeuk en roodheid wegnemen.

Verkleuring van een litteken door zon

Voor schadelijke uv-straling van de zon is het altijd oppassen geblazen. Maar met littekens is dit nog meer het geval. Deze pas gesloten huid is namelijk erg kwetsbaar. Beschermt u deze niet voldoende en komt het litteken wel met zonlicht in aanraking, dan kan hyperpigmentatie ontstaan. De littekenhuid maakt dan teveel pigment aan, waardoor het litteken donker verkleurt en nog zichtbaarder wordt. Deze verkleuring verdwijnt pas na maanden en kan zelfs blijvend zijn.

Littekens beschermen tegen de zon

Omdat littekens op het gezicht, in de nek, de hals, het decolleté of op de handen al snel in aanraking komen met zonlicht, is het verstandig om extra voorzichtig te zijn. Een hele effectieve manier om een litteken op zo’n plek te beschermen, is door het af te plakken met een pleister. Toch is dit niet de meest charmante optie. Daarom kunt u ook een goede zonnebrandcrème smeren. Doe dit wel dagelijks en ook in de winter.

Alhydran crème met SPF 30

Omdat u tegelijkertijd het litteken goed wilt verzorgen, heeft Alhydran een littekencrème in het assortiment met een hoge zonbescherming: Alhydran SPF 30. Uniek aan deze crème met SPF (Sun Protection Factor) is de combinatie van dezelfde effectieve werking tegen littekens én een hoge UV-bescherming. Deze combinatie maakt Alhydran SPF 30 tot de ideale crème voor littekens die regelmatig in aanraking komen met zonlicht. De aloë vera, jojoba olie en antioxidanten hydrateren en herstellen de huid en de toegevoegde zonnefilters beschermen tegen uv-B en in hoge mate tegen uv-A.

Ingrediënten Alhydran SPF 30

Alhydran crème met SPF 30 bevat de volgende zonnefilters: octocrylene, homosalate, zinc oxide, ethylhexyl salicylate (octisalate) en butyl methoxydibenzoylmethane (avobenzone). De zonnefilters vullen elkaar aan en bieden zo een optimale bescherming. Zinc oxide is een fysische, minerale zonnefilter die een laagje op de huid legt en uv-straling weerkaatst. De andere zonnefilters zijn chemische en trekken in de huid. Vanuit hier absorberen ze de uv-straling. De zonnefilters zinc oxide en avobenzone beschermen vooral tegen uv-A, homosalate en octocrylene beschermen vooral tegen uv-B.

Hoe lang moet ik Alhydran smeren?

Bijna alle huidtypes kunnen de littekencrème verdragen. De crème is immers hypoallergeen, parabenenvrij en parfumvrij. Geen irriterende stoffen dus. En dit maakt dat u de crème gerust een langere tijd kunt gebruiken. Zelfs wanneer het litteken kleiner is geworden, of wanneer de huid weer gezond is. Op littekens is het sowieso aan te raden om te blijven smeren met Alhydran littekencrème. Want het uiterlijk van een litteken kan verbeteren gedurende het hele jaar nadat hij is ontstaan.

Assortiment Alhydran

Wilt u Alhydran kopen, dan heeft u de keuze een assortiment van vier tubes. Deze verschillen qua inhoud. De samenstelling van de crèmes zijn hetzelfde, behalve dat in Alhydran met SPF een zonnefilter is toegevoegd. Heeft u veel littekencrème nodig? Dan is een grote tube van 100 ml of 250 ml handig én voordelig. Heeft u slechts een klein litteken of plekje waarop de huid beschadigd is? Dan is de tube van 30 ml waarschijnlijk al voldoende. Dit is dan ook de meest verkochte creme. Goed om te weten is dat uw huid per behandeling maar een kleine hoeveelheid crème nodig heeft. Dit komt omdat Alhydran crème goed uitsmeert en een hoge concentratie actieve ingrediënten bevat. Met een tube Alhydran doet u dus een hele poos.

Alhydran littekencrème kopen

Alhydran crème is helaas wat lastig te verkrijgen. Zo is de crème bijvoorbeeld niet te koop bij drogisterijen zoals Etos of Kruidvat. Gelukkig kunt u bij ons wel eenvoudig Alhydran littekencrème kopen. Op Alhydran vergoeding geven wordt helaas niet gedaan door zorgverzekeringen. Daarom kunt u in onze online shop Alhydran kopen tegen een scherpe prijs. Lees ook onze blogs met waardevolle informatie over het gebruiken van een littekencrème.