Hoe een vitamine E crème littekens kan verbeteren

Hoe vitamine e creme littekens kan verbeteren

Een litteken kan erg vervelend zijn. Bijvoorbeeld omdat u zich stoort aan het uiterlijk. Of omdat het litteken pijnlijk is, of jeukt. Het is daarom belangrijk om een goede littekencrème te gebruiken. Sommige van deze crèmes bevatten vitamine E. Een antioxidant dat waardevol is voor de huid. Toch is het niet bewezen dat vitamine E écht werkt tegen littekens. Hoe een vitamine E crème littekens dan toch helpt verbeteren, leest u in deze blog.

Dit doet vitamine E voor de huid

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van vitamine E, oftewel tocopherol. Daaruit blijkt dat vitamine E crème echt wat voor de huid kan doen. Zo helpt het antioxidant nieuwe huidcellen en collageen aan te maken. Ook zorgt het ervoor dat de huid minder snel verbrandt, dat zonschade wordt beperkt en kan het, in combinatie met vitamine C, pigmentvlekjes lichter maken. Allemaal positieve punten dus.

Op een litteken vitamine E gebruiken

Ondanks deze positieve effecten op de huid, is nooit wetenschappelijk aangetoond dat vitamine E ook echt effectief werkt tegen littekens. Op een litteken vitamine E gebruiken – in een hoge dosering – is dan ook niet aan te raden. Toch kan een milde vitamine E crème littekens wél wat goeds bieden. Een lage dosering vitamine E kan de werking van een crème namelijk effectiever maken. Andere werkzame ingrediënten kunnen dan dankzij dit antioxidant nóg dieper in de huid komen.

Littekencrème met een lage dosering vitamine E

Aan sommige littekencrèmes is dan ook om deze reden een kleine hoeveelheid vitamine E toegevoegd. Dus niet met als doel om het litteken te doen verdwijnen, maar met als doel om de heilzame werking van andere bestanddelen in de crème te versterken. De ingrediënten vullen elkaar aan. Zo gaan vitamine C en vitamine E heel goed samen. Op deze manier ontstaat een effectieve crème met allerlei waardevolle ingrediënten die samen uw huid helpen herstellen.

Een voorbeeld van een littekencreme die gebruikt hiervan maakt is Alhydran.  De vitamine E is het een goede aanvulling op andere bestanddelen in ALHYDRAN, waarvan wél is aangetoond dat littekens erdoor vervagen en soms geheel verdwijnen.

Dagelijks smeren is belangrijk

Jammer genoeg verdwijnen littekens nooit helemaal. Maar toch kan een litteken wel minder zichtbaar worden. Dagelijks smeren met een goede littekencrème is dan wel een vereiste. Door het inmasseren van de crème, stimuleert u ook nog eens de bloedsomloop en daarmee het herstellend vermogen van de huid. Zo bent u goed op weg om het uiterlijk van uw litteken te verbeteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *