De vele voordelen van een littekencreme met Aloë Vera

aloe vera plant helpt littekens te verfraaien

Voel jij je soms gefrustreerd als gevolg van jouw littekens? En word je ook niet een beetje moe om zoveel geld uit te geven aan dure littekenbehandeling met geen of weinig resultaat?

Aloë Vera als medicijn

Dan wordt het tijd om de kracht van de natuur te benutten. Neem bijvoorbeeld Aloë Vera. Ook bekend als de Aloë Barbadensis. Deze plant wordt al 6000 jaar ingezet tegen allerlei kwalen. Het wordt beschouwd als een natuurlijk en volkomen veilig middel die helpen bij de heling van wondjes, brandwonden verlichten en herstellen. Deze plant helpt zelfs tegen psoriasis.

Aloë Vera is rijk aan heilzame voedingsstoffen en bevordert het herstel van de huid. Daarom worden de Aloë Vera sappen wereldwijd gebruikt in cremes en lotions, zeep, moisturizers en shampoo. En afhankelijk van wat je zoekt, zou je ook Aloë Vera sap kunnen drinken of als supplement kunnen gebruiken.

Maar de grote vraag is natuurlijk: helpt Aloë Vera ook tegen littekens?

Waarom zou je een littekencreme met Aloë Vera moeten gebruiken in plaats van andere littekencremes of zalven. Wij zochten dit uit!

Hoe ontstaan littekens?

Laten we bij het begin beginnen. Hoe ontstaan littekens en waarom is het zo moeilijk littekens te laten verdwijnen?

Littekens zijn een natuurlijk onderdeel van weefselherstel na een huidbeschadiging. Sommige littekens zijn klein en subtiel, terwijl andere misvormd kunnen zijn en ontsierend kunnen zijn.

Als de dermis beschadigd is, produceert jouw lichaam collageenvezels om het betreffende stukje huid te genezen. Littekens ontstaan nadat het aangetaste weefsel is genezen.

Jaarlijks krijgen ongeveer 100 miljoen mensen een litteken. Deze ontstaan na de meeste soorten huidbeschadigingen, behalve oppervlakkige krassen en kleine ongelukjes. Over het algemeen rijpen ze binnen twee tot drie jaar.

Hoewel je jouw littekens niet kan laten verdwijnen,  kan je heel veel doen om het aanzien ervan te verbeteren en de grootte van het litteken te verkleinen.

Littekenbehandelingen

Er zijn heel veel verschillende soorten littekenbehandelingen, zoals:

  • Cremes en lotions, zoals een littekencreme met Aloë Vera;
  • Chemische peeling, die kan helpen bij een oppervlakkig litteken
  • Laserbehandeling, die wordt aanbevolen bij hypertrofische littekens
  • Cortison- of collageeninjecties
  • Dermabrasie
  • Een ingreep door een plastisch chirurg
  • Huidtransplantatie

Het probleem is dat veel behandelingen een aanslag plegen op jouw huid èn een hoog prijskaartje hebben.

Een chemische peeling bijvoorbeeld kan roodheid van de huid veroorzaken, kan leiden tot bacteriële infecties en er kunnen daardoor zelfs littekens ontstaan. Bovendien kan deze behandeling – afhankelijk van de gebruikte stoffen – invloed hebben op jouw hart, lever of nieren. Zo’n behandeling is dus zeker niet zonder risico’s.

Behandeling zonder risico

Als je deze risico’s afweegt, is het logisch om te kiezen voor een natuurlijke behandeling, zonder enig risico. De behandeling met Aloë Vera leidt niet tot de risico’s die wel verbonden zijn aan de cosmetische ingrepen en kan bovendien voor een langere tijd gebruikt worden.

Plus, een littekencreme met Aloë Vera past in elk budget. Maar je hoeft dit niet alleen van ons aan te nemen.

Laten we in de wetenschappelijke literatuur op zoek gaan naar de effecten van deze plant en haar helende krachten.

Kan Aloë Vera littekens helen?

Aloë Vera is zeker geen wondermiddel, maar het kan de vorming van littekens aanzienlijk helpen verminderen en het uiterlijk van de huid verbeteren. Deze plant is rijk aan antioxidanten, antimicrobiële en ontstekingsremmende stoffen. Het voedt en herstelt de huid en beschermt de huid tegen oxidatieve schade.

Een recente studie heeft de effecten van Aloë Vera op wondpreventie en wond genezing beoordeeld. De onderzoekers constateerden dat Aloë Vera helpt om huidvocht vast te houden waardoor het jouw huid kan helpen om sneller te genezen.

Bovendien bezit deze plant antiseptische eigenschappen en kan het beschermen tegen infecties. Doordat de wond sneller geneest, wordt het weefselherstel versneld.

Aloë Vera kan ook littekens helpen voorkomen doordat de ontstekingen worden verminderd en de collageenproducties wordt verhoogd. Tegelijkertijd houdt het jouw huid flexibel en gehydrateerd. Of jouw littekens nu worden veroorzaakt door acne of door wondjes, natuurlijke Aloë Vera kan helpen het uiterlijk van jouw huid te verbeteren.

Door Aloë Vera op de beschadigde huid aan te brengen, stimuleert het de aanmaak van nieuwe collageenvezels en versnelt het de genezing.

In één onderzoek verminderde Aloë Vera de grootte van littekenweefsel en versnelde het weefselherstel bij gewonde dieren.

In een andere studie bij patiënten met tweedegraads brandwonden ervoeren degenen die met een littekencreme met Aloë Vera werden behandeld, in slechts 16 dagen volledige genezing. De mensen die met zilversulfadiazine werden behandeld hadden 19 dagen nodig om te genezen.

Zoals eerder al besproken, zijn littekens permanent. Er is geen manier om ze helemaal te laten verdwijnen. Aloë Vera kan echter in de eerste plaats littekenvorming voorkomen en de omvang van bestaande littekens daadwerkelijk verminderen.

Maar dat is nog niet alles.

Dit natuurlijke ingrediënt kan ook het uiterlijk van je littekens verbeteren, waardoor ze minder opvallen. Het lijkt in het bijzonder effectief te zijn bij acnelittekens. Wanneer de littekencreme met Aloë Vera het op het getroffen huid wordt aangebracht, helpt het de schade te herstellen en vrije radicalen op te ruimen terwijl het vocht in de huid vasthoudt.

Hoe gebruik je een littekencreme met Aloë Vera?

Littekencrèmes bevatten naast Aloë Vera een of meer ingrediënten, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld net een operatie hebt ondergaan, breng dan drie keer per dag Aloë Vera-crème aan op het getroffen huid om littekenvorming te voorkomen. Masseer je huid zachtjes totdat de crème volledig is opgenomen.

Kies in het ideale geval een formule met Aloë Vera, vitamine C, vitamine E en jojoba-olie of andere vochtinbrengende oliën. Deze ingrediënten kunnen het uiterlijk van oude littekens verminderen en de genezing versnellen. Als je veel buiten bent, breng dan een hoogwaardige Aloë Vera littekencrème met SPF aan op je huid.

Zo’n littekencreme kan de zichtbaarheid van littekens helpen verminderen, net als de pijn, jeuk en roodheid die wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Bovendien zal je huid beter gehydrateerd, flexibeler en jonger uitzien.

Gebruik voor het beste resultaat de crème dagelijks zoals aanbevolen door de fabrikant.

Aloë Vera heeft geen bijwerkingen, dus je kunt het weken of maanden meerdere keren per dag aanbrengen.

Zoals bij alle schoonheidsproducten, moet je wel altijd de etiketten controleren. De markt wordt overspoeld met “Aloë” -crèmes die weinig Aloë Vera bevatten. Zoek naar een formule die hypoallergeen, hormoonvrij en geschikt is voor alle huidtypes.

Voorkom en verminder littekens op een natuurlijke manier

Mensen kunnen hun eigen littekens onaantrekkelijk vinden. Als ze niet worden aangepakt, kunnen ze zelfs hun zelfvertrouwen en kwaliteit van leven beïnvloeden. Depressie en een laag zelfbeeld komen vaak voor bij mensen die worstelen met ernstige littekens. Maar zo hoeft het niet te zijn.

Aloë Vera en andere natuurlijke ingrediënten kunnen het uiterlijk en het gevoel van je huid drastisch verbeteren. De resultaten zijn vaak binnen enkele weken zichtbaar. Wacht niet tot het te laat is. Gebruik een hoogwaardige littekencreme met Aloë Vera-crème om littekens te voorkomen en hun uiterlijk te verminderen. Blader door onze littekencremeshop voor producten die echt werken. Of mail of bel ons voor een advies over een littekencreme met Aloë Vera die het best geschikt is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.