Crème voor brandwonden. Informatie & tips

Een brandwond is vervelend. Niet alleen het branden doet pijn; naderhand is de huid enorm gevoelig. Niet zo gek, want deze huid is beschadigd. Hoe dieper de hitte is gekomen, hoe groter de schade. Bij Littekencrème.nl raden we dan ook aan om een crème voor brandwonden te smeren. Zo’n brandwonden crème helpt het herstel van de huid zoveel mogelijk te bevorderen.

Waarom we brandwonden krijgen

Warmte. We vinden het heerlijk. Een warme douche, een warme mok in onze handen of de warme zon op ons gezicht… Toch is er een grens. Want wordt onze huid té warm, dan is verbranding het resultaat. De huid raakt beschadigd en er ontstaat een brandwond. En die beschadigde huid kan wel wat hulp gebruiken om optimaal te herstellen.

Brandwond litteken

Niet elke brandwond is hetzelfde. Sommige brandwonden zijn dieper en dus ernstiger dan andere. Er wordt daarom gesproken van eerste-, tweede- en derdegraads verbrandingen. Bij deze laatste twee is de kans op een brandwond litteken groot.

  • Een eerstegraads verbranding is oppervlakkig. De huid is rood en gevoelig, maar herstelt zich na een paar dagen weer helemaal.
  • Bij een tweedegraads verbranding is de huid dieper verbrand. De buitenste huidlagen zijn beschadigd. De huid is rood-wit van kleur en erg pijnlijk.
  • Bij een derdegraads verbranding is de huid diep beschadigd; tot in het onderhuidse vetweefsel. De huid is wit of zwart van kleur. Na een tijdje verkleurt de plek bruin en wordt de huid leerachtig en zeer droog.

Starten met een crème voor brandwonden

Een brandwonden crème mag u pas smeren als de huid gesloten is. Dus heeft u een ernstige brandwond en is de huid plaatselijk open, dan mag u nog niet starten met een brandwonden crème. U moet dan wachten totdat de huid zodanig is hersteld dat deze dicht is. Heeft u zo’n ernstige brandwond met open huid of blaren? Dan adviseren we met een arts de juiste behandeling voor u te bespreken. Smeer hoe dan ook na het sluiten van de wond een littekencrème, want een onbehandelde littekenhuid kan nare klachten geven.

Wat brandwonden crème doet voor de huid

Een littekencrème draagt bij aan het herstel van de huid. De ingrediënten zorgen ervoor dat de huid minder vocht verliest en dus beter gehydrateerd en soepeler wordt. Perfect dus voor de verbrande huid. Zo’n brandwondenzalf helpt ook eventuele klachten te verminderen. Zo kan de huid op de plek van de brandwond jeuken, pijnlijk en rood zijn. Om de huid optimaal te helpen herstellen en littekenvorming te voorkomen, is het advies om een crème voor brandwonden te smeren. Doe dit elke dag; minstens twee tot drie maanden lang. Want zelfs als de brandwond al een litteken is geworden, kan een littekencrème veel voor deze huid betekenen.

Een brandwondenzalf, -crème of -gel..?

Even googelen en al snel ontdekt u allerlei benamingen voor crème bij brandwonden. Crème, zalf en gel… Wat moet u smeren? Wat betreft de werking komen ze eigenlijk allemaal op hetzelfde neer; die wordt immers bepaald door de ingrediënten. Als het gaat om het smeren, dan is er wel een verschil. Een brandwondenzalf is bijvoorbeeld vetter dan een crème voor brandwonden. Zo’n zalf smeert wat lastiger en trekt niet snel in. Een crème en gel daarentegen worden wél gemakkelijk door de huid opgenomen. Na het smeren kunt u uzelf al snel aankleden. Om deze reden vindt u in ons assortiment alleen brandwondenzalf in de vorm van crème of gel.

Crème voor brandwonden kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *